Blog › 3+1 hasznos tipp tengerparti utazáshoz gyerkőcökkel!

3+1 hasznos tipp tengerparti utazáshoz gyerkőcökkel!

 

Sokan tervezik a tengerparti nyaralást kisgyerekekkel, hiszen olyan szuper érzés közös emlékeket és örömteli kalandokat együtt átélni. Azonban mindent körül kell járnunk, ugyanis a nyaralásunk egyik percről a másikra a mennyből átfordulhat pokollá! Nézzünk meg néhány hasznos tippet, amelyek segíthetnek abban, hogy nyaralásunk a legszuperebbül alakuljon. Persze azért ne legyenek illúzióink, nem a filmekből vett gondtalan üdülésre kell számítanunk, de ha jól szervezzük, a dolgokat igenis nagyon jól érezheti magát a család apraja-nagyja.

 

1. TIPP: 

 

Slipstop tippek: utazás gyerekekkelNapjainkban sokan ülnek fel repülőre kisgyerekkel és utaznak el Spanyolországba, vagy Görögországba, de érdemes lehet megfontolni, a közelünkben található tengerpartok egyikét, ahová autóval is eljuthatunk, viszonylag kényelmesen.  Ilyen Horváthország, Olaszország, Montenegró, Szlovénia. Így ha például az esti órákra tervezzük az utazást, mire felkelnek a gyerekek már ott is lehetünk (vagy legalábbis a közelében) az úticélunknak.
 

2. TIPP: 

 

Még indulás előtt üljünk le, beszéljük át és osszuk szét a feladatokat, hogy kinek mikor mi lesz a dolga, melyik nap mi lesz a program, így még arra is sor kerülhet, hogy egy órácskát eltölthetünk a parton a kedvenc könyvünkkel. Vigyük magunkkal a gyerekek kedvenc játékait, takaróit. Amennyire csak tudjuk, próbáljuk az üdülés alatt is tartani a napi rutint, időben megebédeltetni, napközben lefektetni őket, hiszen ha kialvatlanok és fáradtak valószínűleg nehezebben fogunk tudni bánni velük.
 

3. TIPP: 

 

Válasszunk olyan tengerparti részt, ami gyerekbarát, olvassunk fórumokat, hozzászólásokat, jelentkezzünk be Facebook csoportokba és győződjünk meg róla, hogy az a partszakasz és a szálloda, panzió valóban gyerekbarát-e, amit kiválasztottunk, és hogy tényleg kapunk olyan szolgáltatásokat, ami a kisgyerekes szülőknek elengedhetetlenek. Olaszországban rengeteg olyan part van, ami nagyon lassan mélyül, és picivel nyugodtabban, bátrabban engedhetjük a vízbe gyermekünket.
 

 +1  TIPP: 

 

A tengerparti nyaralás a szépségei mellett azért óvatosságra is int. Megfelelően fel kell készülnünk, hogy biztonságban zajlódjanak az események. Ugye azt nem is kell említenünk, hogy a megfelelő fényvédő krémeket használjuk, sapka azért legyen a kis kobakokon, illetve a parti mezítláb járás is lehet balesetveszélyes. Erre van egy nagyon jó tippünk, a Slipstop cipőket kifejezetten vízpartra tervezték, hiszen légáteresztőek, így nagyon jól szellőzik, a talpuk pedig csúszásmentes, így a medence körüli játszás sem okoz gondot, valamint védik a talpakat a forró, szúrós talaj ellen. Nézz körül a Slipstop cipői közt ITT. Gyorsan száradnak, sok féle minta és szín közül választhattok és szuper kényelmes a viseletük. ( Psszt, felnőtt méretben is kaphatóak :-) )
 

Tehát véleményünk szerint, ha kellőképpen megszervezzük a nyaralásunkat, felkészülünk a lehető legtöbb eshetőségre, akkor egy problémamentes, gondtalan vakáció várhat ránk egy kellemes kis tengerparti üdülőben.

Link