Blog › Le a cipővel!

Le a cipővel! Itt a Slipstop!

 

Slipstop: miért egészséges mezítláb„Hol a papucsod? Hideg a padló, még felfázol!” „Vedd fel a szandálodat, mielőtt belelépsz valamibe!

Ha kisgyerekes szülő vagy, bizonyára ismerősek ezek a mondatok, hiszen a gyerekek általában szívesen szabadulnak meg a cipőjüktől.

A mezítlábas állapot a tökéletes komfortot és szabadságot jelenti számukra, és talán ösztönösen érzik, hogy fejlődő lábuk és gerincük számára is ez a legideálisabb.

 

A mezítláb járás az ortopéd orvosok szerint is egészséges, így nem baj, ha a lurkók lehetőség szerint cipő nélkül járkálnak!

A természetes, egyenetlen talajon való egyensúlyozás segíti a láb izmainak és ízületeinek fejlődését, valamint az egészséges lábboltozat és gerinc kialakulását.

Persze vannak helyzetek, amikor a mezítláb közlekedés nem biztonságos.

Ezekre az esetekre ajánljuk a könnyű és rugalmas talpú Slipstop cipőt, mely biztosítja a mezítláb járás előnyeit, ugyanakkor óvja a lábakat a különböző sérülésektől. 

 

1. Hideg padló

 

A hideg kövön, padlón járkálva, a gyerekek könnyen felfázhatnak.

A papucsot a játék hevében hajlamosak elveszíteni, a Slipstop cipő viszont biztosan a lábukon marad.

A puha talpú Slipstop nem korlátozza őket a szabad mozgásban, de talpuk és lábujjaik védve maradnak. 

Zoknira véve is tökéletes viselet, csak arra figyelj, hogy az pamut legyen. 

 

2. Tengerpart

 

A homokos tengerparton az egyik komoly veszélyt a felforrósodott homok jelenti, mely könnyen megégetheti a kicsik lábát. Ráadásul a homokban kagylódarabok, apróbb szilánkok és egyéb tárgyak lapulhatnak, melyek könnyen felsérthetik a lurkók lábait.

Az apró kavicsos tengerpartokon a kisebb-nagyobb kövektől kell óvnunk a sérülékeny lábfejet.

A Slipstop cipő anyaga az orr résznél megerősített, így nem csupán a talpak, de a lábujjak számára is védelmet biztosít.

 

A Slipstop cipő könnyű és kényelmes viselet, melyben mind a parton, mind a vízben nagyobb biztonsággal játszhatnak a gyerekek. A biztonsági cipő nagy előnye, hogy a vízben is viselhető, gumis felsőrésze stabilan tart, és úszás közben sem esik le.

A cipők softshell anyaga kiváló nedvszívó tulajdonsággal rendelkezik és gyorsan szárad.

 

3. Forró beton

 

A naptól felforrósodott aszfalt igen veszélyes lehet az érzékeny talpacskák számára, így a nyári hőségben – különösen a legmelegebb órákban – soha ne engedjük a betonra mezítláb a gyerekeket! 

Ha a Slipstop cipő kéznél van, a mókának egy percre sem kell leállnia! *

 

4. Medencék, uszodák

 

Az uszodák és strandok medencéiben, illetve azok közelében a kicsik és nagyok egyaránt könnyen összeszedhetnek valamilyen fertőzést, ezért a mezítláb járkálás nem szerencsés.

A medencék melletti nedves felületen pedig könnyen elcsúszhatnak, de a magas tapadású talppal ellátott Slipstop cipővel ennek az esélye jócskán lecsökken.

Nagyon praktikus, hogy a Slipstoppal a gyerekek a vízbe is belemehetnek, így nem kell állandóan fel és levenni, mint egy papucsot.

 

5. Homokozó

 

A tavaszi-nyári időszak egyik kedvenc helyszíne a homokozó; a kicsik imádnak nyakig elmerülni benne. A puha homok a csupasz láb számára is nagyszerű élmény – de csak, ha tökéletesen tiszta és biztonságos! A nyilvános játszótereken megdöbbentő dolgok kerülhetnek elő a homokból, a velük való találkozást jobb elkerülni egy olyan biztonsági cipővel, mint a Slipstop.

 

 

Aszfalton minimális használatot javaslunk (pl. strandon egyik medencétől a másikig), hiszen a betonnal való erős súrlódás koptatja a finom anyagot. 

 

A Slipstop biztonsági cipő nem alkalmas arra, hogy minden esetben kivédje a baleseteket, ezért fontos, hogy viselésekor is fokozottan ügyeljünk gyermekünk biztonságára!

Link