Blog › Slipstop – az első lépésektől

Slipstop – az első lépésektől

 

Szülőként felejthetetlen élmény megfigyelni, ahogy kisbabánk elindul. Átéljük izgalmát és lelkesedését, miközben fogjuk a kezét, hogy megóvjuk őt az első lépések buktatóitól. De ugyanilyen fontos, hogy a kis lábacskák védelmére is odafigyeljünk!

Slipstop cipő: csúszásgátló cipőA baba első cipőjének kényelmesnek, biztonságosnak és persze tetszetősnek kell lennie, hogy szívesen felvegye és büszkén viselje azt. A Slipstop cipők pontosan ilyenek.

 

Pár szó a kicsik lábáról

 

Minden gyerek egyenes, teli talppal születik. Az egészséges lábboltozat a megfelelő terhelés és a járás következtében alakul ki a láb és boka körüli izmok munkájának segítségével. A mászás, kapaszkodás, felállás és járás napi szintű gyakorlása 1-2 éves korra kezdi el kialakítani a lábboltozatot, de ez a folyamat csak hosszú évek múlva fejeződik be.

Az ortopéd orvosok szerint a kicsik számára a lehető legegészségesebb, ha mezítláb közlekednek, mert ilyenkor a láb izmai és ízületei aktívak és egészségesen fejlődnek. Erre persze még „hazai pályán” sincs mindig lehetőség, hiszen a hideg padló és a csúszásveszély miatt a zokniban közlekedés sem mindig biztonságos. Ráadásul a kicsik nagy része valamilyen oknál fogva „zoknifóbiában” szenved, és ha teheti, előszeretettel szabadul meg tőle.

Így amikor a babánk feláll, hogy kapaszkodva megtegye első önálló lépéseit, a legokosabb, ha puhatalpú cipőt adunk a lábára.

Egy megfelelően illeszkedő cipő támogatást és védelmet nyújt a kicsi talpak és lábujjak számára.

A puha talpú, Slipstopban a babák úgy érezhetik, mintha mezítláb járnának, ezáltal lábuk erősödik és egyensúlyérzékük is fejlődik. A Slipstop cipők 18-as mérettől állnak a kicsik rendelkezésére, és az évszaktól függően bel – és kültéren egyaránt ideális, kényelmes viseletet nyújtanak.

Gumis felsőrészüknek és rugalmas anyaguknak megfelelően könnyedén fel- és levehetők, jól idomulnak a babák lábához és biztosan a helyükön maradnak.

 

Íme néhány döntő érv a Slipstop mellett:

 

Rugalmas

 

A könnyű és rugalmas talpú Slipstop biztonsági cipő segíti a togyogók lábát a szabad és természetes mozgásban és hagyja, hogy élvezzék a járás adta önfeledt szabadságot.

 

Kényelmes

 

Slipstop cipő nagyon könnyű, kényelmes viselet.

A cipők felsőrésze légáteresztő softshell anyagból készül, így kiváló nedvszívó tulajdonsággal rendelkezik és gyorsan szárad. A cipő alsó része pedig belülről pamutszálas, ezáltal biztosítja a megfelelő szellőzést.

 

Biztonságos

 

Hideg padló, csúszós medence, tornaterem vagy forró homok? Egyre megy! A csúszásmentes, magas tapadású talppal a kicsik lába biztonságban van!

A teljes (nem tagolt) és csúszásgátlós talprész véd a botlás és az elcsúszás ellen* *

A kis cipő anyaga az orr résznél megerősített, így a lábujjak számára extra védelmet nyújt.

Gyermeked nyugodtan kalandozhat; lába védve van a kavicsoktól, apró szilánkoktól, kisebb tüskéktől,és egyéb veszélyforrásoktól.

 

Praktikus

 

Ücsöröghet a homokozóban, totyoghat a tengerparton, a lakásban vagy a játszóházban, a Slipstop cipő minden évszakban ideális viselet.

A legkisebb táskába is befér, így bárhova könnyedén magunkkal vihetjük!

Tisztántartasa is roppant egyszerű, nap végén csak egy könnyed szappanos öblítést igényel!

 

Tetszetős

 

Az élénk színek és az aranyos, dekoratív minták közel állnak a kicsik ízlésvilágához is, így boldogan húzzák fel a cipőket.

 

A te babádnak vajon melyik tetszene a legjobban?

www.slipstopshoes.hu

 

 

* *A baleset veszélye azonban mindig fennáll, ezért emellett is légy körültekintő!

 

Alternatíva:

* *

A Slipstop biztonsági cipő nem alkalmas arra, hogy minden esetben kivédje a baleseteket, ezért fontos, hogy viselésekor is fokozottan ügyeljünk gyermekünk biztonságára!

Link