Blog › Strandcipő gyerekeknek és felnőtteknek: kinek miért hasznos? Lássuk, mit tapasztaltunk!

Strandcipő gyerekeknek és felnőtteknek: kinek miért hasznos? Lássuk, mit tapasztaltunk!

 

Medencében, termálfürdőben, Balatonparton, tengerparton – egy strandcipő minden helyzetben hasznos társa lehet kicsiknek-nagyoknak egyaránt. Kényelmesebbé és biztonságosabbá teszi a fürdőzést, anya és apa életét pedig talán egy fokkal nyugodtabbá. Kukkantsuk meg, mi mindenre képes egy olyan strandcipő, mint amilyen a Slipstop is!

 

Milyen egy igazi strandcipő? Miben más, mint a naponta viselt sportcipő, vagy egy papucs?

 

A strandcipőket már alapból nedves környezetre tervezték, így nem tesz kárt bennük sem a klóros, sem a termál, sem a sós víz. Megőrzik eredeti minőségüket, formájukat, Strandcipő - Slipstop - Hermesrugalmasságukat és színüket, ami egy úszáshoz használt sportcipőről nem lenne elmondható.

Talpuk általában puha és hajlékony, ugyanakkor erős anyagból készül, a cipő pedig úgy lett kialakítva, hogy nem esik le az ember lábáról, mint egy papucs tenné.

Átereszti a vizet, de a homokot és minden más szennyeződést kint tartja, miközben nem nehezül el. Mivel ezek – mint a Slipstop is – zokni jellegű cipők, így nem csúszik meg benne a láb, tehát szárazon és vizesen is kényelmes marad.

 

Miért hasznos egy strandcipő? Hogyan segít kényelmesebbé és biztonságosabbá tenni a nyaralást?

 

1. Megvédi viselőjét az elcsúszástól és az ebből fakadó sérülésektől

 

A strandcipőknek, így a Slipstop cipőnek is ez az egyik legmeghatározóbb tulajdonsága. Nagyjából mindenki tapasztalta már, milyen csúszósak tudnak lenni a medence melletti, vizes területek, ez pedig gyerekekre-felnőttekre egyaránt veszélyes. Még csak szaladgálni sem kell ahhoz, hogy valaki eldobja magát, azután kék-zöld foltokkal érjen véget a pihenés! Egy strandcipő talpa speciálisan úgy lett kialakítva, hogy ezeken a felületeken is tökéletes tapadást biztosítson.

Strandokon és vízparti helyeken eközben az is problémás lehet, ha nem a papucs talpa csúszik meg a burkolaton, hanem a gyerkőc talpa a papucsban. Egy strandcipővel ezt is ki lehet védeni, ugyanis abban nem képes össze-vissza csúszkálni a lábfej.

Öltözőtől a medencéig – egy ilyen lábbeliben minimális az esély arra, hogy a család bármely tagjának baja essen!

 

2. Csúszásmentessége a víz alatt is szuper, így csökkenti a fulladás kockázatát

 

Strandcipőben csökken a fulladásveszélyMezítláb a medence padlóján is könnyű elcsúszni, ez pedig gyerekek és úszni nem tudók számára különösen veszélyes. Ha valaki elesik a medencében, bele a vízbe és esetleg úrrá lesz rajta a pánik, (ami kicsiknél hamar megtörténik) akkor sajnos előfordulhat, hogy nem tud felállni és fuldokolni kezd. A lába akár újra és újra kicsúszhat maga alól, ami könnyen tragédiához vezethet.

A Slipstop cipő víz alatt talán még annál is jobban tapad, mint a medence körüli részeken, így egy ilyen cipő viselésével sokkal nagyobb biztonságban tudhatod mind önmagad, mind családod.

 

3. Védi a talpat az apró kavicsoktól, csempe szélektől, növényektől

 

Ezeknek a strandcipőknek olyan talpa van, amin nem tudnak áthatolni a kisebb kavicsok, sziklák és növények, ezzel pedig sok apró, de elég fájdalmas horzsolást el lehet kerülni.

A kevésbé modern medencék alján eközben gyakran élesek a csempék, ami védelem nélkül könnyen megvághatja a talp bőrét, de még akkor is kényelmetlen, ha nem okoz sérülést. Egy Slipstop cipőben ezeket meg sem érzik sem a kicsik, sem a felnőttek, így mindenki megúszhatja ép bőrrel!

 

4. Nem esik le a lábról, így nehéz elhagyni a vízben, vagy azon kívül

 

A strandcipők úgy lettek kialakítva, hogy egyfajta zokniként rátapadnak az ember lábfejére, így nem esnek le sem sétálás, sem futkározás, sem pancsolás közben. Nem kell őket levenni a medencében, így konkrétan egész nap a gyerekek lábán lehet, ezzel valamennyire talán garantálva, hogy nem hagyják el.

 

5. Nem engedi, hogy a homok, a talaj vagy a por irritációt okozzon

 

A Slipstop cipők egyik leghasznosabb tulajdonsága, hogy csak a vizet engedik át magukon, de semmilyen koszt és homokot nem hagynak a talphoz jutni. Ha valaki utálja – márpedig nem sokan szeretik – ha homok megy a papucsukba/cipőjükbe, akkor ez számukra felér egy megváltással! A piszok ráadásul irritációt és fertőzéseket is okozhat, amitől egy ilyen strandcipő szintén megvéd.

 

6. Segít elkerülni a bőrfertőzéseket, ami nedves környezetben gyakran felüti a fejét

 

Uszodákban és strandon nem ajánlott papucs nélkül használni a zuhanyzó helyiségeket és az öltözőt, de ugyanez igaz a medence melletti területekre és magára a medencére is. Természetesen igyekeznek ezeket a helyeket folyamatosan fertőtleníteni, ugyanakkor annyi ember sétál keresztül rajtuk, hogy a különböző gombás fertőzések könnyedén elterjednek. Egy strandcipő ez ellen védelmet nyújt, hiszen nem hagyja a talpat közvetlenül érintkezni a padlóval.

 

Összességében azt mondhatjuk, hogy a strandcipő egy nagyon sokoldalú és hasznos kiegészítő nem csak a nyaralások idején, hanem egy-egy wellness hétvégén is. Kényelmes, higiénikus és biztonságos, szuperül használható gyerekek és felnőttek számára egyaránt.

Ha kedvet kaptál egy minőségi strandcipőhöz, válaszd a különleges mintáink és színeink közül most!

 

Link