Blog › UV szűrős póló leégés ellen: Mit tud? Mit nem? Mire figyelj?

UV szűrős póló leégés ellen: Mit tud? Mit nem? Mire figyelj?

 

UV szűrős pólóTudtad, hogy a természetes vizek élővilágát súlyosan károsítják a napvédő krémek, naptejek és olajok? Ezek ugyanis lemosódnak a bőrről és a víz felszínén lebegve megakadályozzák, hogy ideális mennyiségű napfény jusson le a vízi növényekhez. Ennek hiányában azok nem tudnak elegendő oxigént termelni és ez mind a halak, mind a növények pusztulását jelentheti.

Ha ezt nem szeretnéd, válassz egy másik eszközt a nap elleni védelemre. Most azt is áruljuk, mit és miért. Tarts velünk!

 

Milyen veszélyeket rejt egy átlubickolt nap a kicsikre nézve?

 

Nem véletlenül halljuk mindenhonnan azt, hogy védeni kell a bőrt és a szemet a napfénytől. A melengető csillagunkból érkező UV sugárzás sajnos nem mindig tesz jót az emberi szervezetnek, a világos bőrűek és a gyerekek pedig fokozott veszélynek vannak kitéve.

Ha a kicsik bőrét védelem nélkül hagyjuk, annak súlyos leégés lehet a következménye. Ez nagyon sok kellemetlenséggel és erős, napokig is elhúzódó fájdalommal járhat, amitől ki nem akarná megóvni a gyermekét?

Ez azonban csak az azonnali hatás. A mostani felelőtlenség évek múlva a bőr elszíneződésében, korai öregedésében, legrosszabb esetben pedig bőrrák kialakulásában köszönhet vissza.

Félvállról tehát semmiféleképpen nem szabad venni ezt a problémát, még a hűvösebb, borúsabb napokon sem, ugyanis a káros sugárzás 90%-a gond nélkül áthatol a felhőkön. Ezen kívül átjut a vízen és visszaverődik a homokról, hóról is.

 

Mire képes egy UV szűrős póló? Mennyire hatékony?

 

Az UV szűrős ruházat rengeteget tehet a kicsik biztonságáért, de érdemes odafigyelni a vásárlásánál, hiszen nem mindegyik nyújt egyforma védelmet. Ahogy a naptejeknél, itt is léteznek különböző osztályok:

 

·       UPF 0-15: Ilyet NE vásárolj, egy ilyen jelöléssel ellátott termék nem véd az UV sugárzás ellen.

·       UPF 15-24: Kiszűri az UV sugarak 93,3 – 96,9 %-át

·       UPF 25-39: Kiszűri az UV sugarak 96 – 97,4 %-át

·       UPF 40-50: Kiszűri az UV sugarak 97,5 – 98 %-át

 

A leghatékonyabbak egyértelműen azok a ruhák, amelyek UPF 40-es besorolástól magasabbat kapnak.

 

Ilyenek a Slipstop UV szűrős pólók is, amik klinikai tesztek által bizonyítottan UPF 50+ besorolásúak, tehát maximális védelmet nyújtanak a gyerekeknek.

UV szűrős póló lányoknakUV szűrős póló fiúknak

UV szűrős pólók

 

Felmerülhet a kérdés, hogy vajon vizesen is elég hatékonyak-e, vagy sem. Szerencsére igen, a pancsolás a legkisebb mértékben sem rontja egy UV szűrős pólók tulajdonságait, így a medencén kívül és a vízben is óvja majd a gyerkőc bőrét. A viselése ráadásul tökéletesen kényelmes, a piciknek nem lesz benne melegük és a kidörzsölődés veszélye sem áll fenn.

 

Mire NEM képes egy UV szűrős póló?

 

Egy ilyen póló közel 100%-os védelmet nyújt a bőr azon részének, amit elfed, de természetesen a szabadon lévő bőrfelületet nem tudja megóvni. Ez azt jelenti, hogy az 50 faktoros napvédő krém vagy olaj használatát nem lehet teljesen kikerülni.

Fontos gondolni arra, hogy 2-3 óránként ezeket a termékeket újra fel kell vinni a bőrre, hogy hatékonyak maradjanak, a fej védelméről pedig akár egy Slipstop UV szűrős sapka is gondoskodhat!

 

UV szűrős sapkák

 

Válassz UV szűrős pólót és védd meg a gyermekeidet és a természetet is!

 

Link