Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
A kiszállítás 20 000 Ft felett <strong>INGYENES</strong> A kiszállítás 20 000 Ft felett INGYENES

Gyakori kérdések

Bölcsődében és óvodában használható? 

Igen, amennyiben ezt az adott intézmény szabályzata engedi. Napjainkban szerencsére egyre több helyen vezetik be és ismerik el, hogy egész napos benti viseletre kényelmesebb és kevésbé baleset veszélyes ha puha-talpú cipőt viselünk. A Slipstop® cipőket jobban szeretik ezeken helyeken, mint a szokványos csúszásgátló zoknikat vagy egyéb benti tutyikat, mert ezt könnyű önállóan fel-le venni, akár már egy 2,5 éves is megoldja. Akkor sem kell lecserélni ha egy kis vízcseppbe belelép a gyerkőc, egyszerűen csak letörölhető a talpáról. Íme egy videó arról, hogyan is veszi fel egy még bölcsis a Slipstop® cipőjét! :) 
 

Hol használhatjuk a Slipstop® cipőket?

Kérlek navigálj át a Termékeinkről menüpontra, ahol részletes leírást találsz a felhasználási területekről és magáról a márkáról is! 
 

Pontosan milyen talajon hőálló?

Természetes talajon a meleget tekintve nagyon nagy az ellenállása, pl: homok, kavics, fű.
Szintetikus felszínek esetén mérsékelten - kb 40ºC hevülésig, pl: műfű, trambulin. Forró, túlhevült beton kerülendő!
Hideg ellen is véd, télen a hűvös lakásnak a padlóján pamut zoknival kellemes viselet. 
 

Mennyire csúszik?

Csúszásgátlósága az egyik fő tulajdonsága, erre lett fejlesztve és szabadalmaztatva a talp anyaga. Vizes, nedves talajon kiemelkedően, de száraz talajon is magas a tapadása, ezért nagy védelmet nyújt az elcsúszás ellen. Elővigyázatosságból azonban mindig legyünk körültekintőek, hiszen a baleset veszélye fennállhat.
 

Tengerpartra ajánlott?

Abszolút! Kifejezetten oda fejlesztették ki. Védi a talpat a forró homoktól, kövektől, apró kavicsoktól és a fűben is. Vízben úszócipőnek is tökéletes, a gumija a helyén tartja, úszás közben sem esik le. Anyaga a vizet átereszti, ezért nem nehezedik el és esik le, az apró szemcséket, homokot, flóra/fauna darabokat viszont kiszűri, nem engedi bejutni a cipőbe. Nagyon kényelmes vízparti viselet.
 

UV szűrős?

Igen!
 

Mennyire meleg?

Sokkal jobban szigetel mint egy zokni, így télen a fűtött lakásban, ám hideg padlón (pl. konyhai kő) is biztonsággal használható. Javasolni szoktuk, hogy azért ilyenkor viseljünk hozzá egy 100% pamut zoknit.
 

Kell-e alá zokni?

Nem kell, de javasolni szoktuk hideg időben, vagy beltéri használat esetén. Hidegebb időben más a hőleadás, más érzést kelt zokniban és zokni nélkül is. Egy dologra azonban figyeljünk, hogy ha zoknit veszünk alá, akkor az legyen 100% pamut, ugyanis a pamut az az anyag, ami engedi a bőr természetes lélegzését, ezáltal nem okoz izzadást. Ha nem tudod hol szerezz be ilyen zoknit, akkor kattints ide.
 

Mennyire rugalmas az anyaga?

A Slipstop® cipők teljes egészükben rugalmasak, követik a lábfej vonalait, szépen idomulnak akár deformálódott lábfejre is. 
 

Hogyan kell tisztítani?

Kézzel, sima szappanos vízzel. Erről készítettünk egy kis videót is: 
 

Milyen gyorsan szárad?

A softshell anyag kifejezetten gyorsan szárad. Egy esti öblítés után, reggel már hordható is. TIPP: szárítsd mindig kifordítva, így még jobban lerövidítheted a száradási időt.
 

Mennyire izzad benne a láb?

Minden Slipstop® cipő belső talp része pamut réteggel van ellátva. Ez a pamut réteg jó nedvszívó. Ehhez jön hozzá a felső softshell réteg, ami pedig arról ismert, hogy kifejezetten jól szellőzik. Fontos azonban leszögezzük, hogy akinek alapjáraton izzadós a lába, annak a Slipstop® cipőiben is valószínűleg izzadni fog a lába.
 

Mennyire strapabíró még csak mászó gyereknél?

Első sorban a talprésze az ami talajjal való érintkezésre hivatott. Viszont a Slipstop® extra védelmet szentel a lábujjaknak is, ezért a talp anyaga minden cipőben fel van varrva elől, ezzel megerősítve a lábujjak feletti részt. Így mászás következtében, amennyiben a felső softshell réteg le is kopna, alatta a megerősítésre szolgáló vastagabb réteg még ugyanúgy védeni fogja a kúszó mászó gyermek lábikóját. Erős súrlódásnak azonban ne tegyük ki a cipőt! Sem a talp sem a felső réteg nem reagál jól erős súrlódásra, így kismotorozáshoz semmiképpen ne használjuk!
 

3 méretenként van egy cipő a gyerekeknél; a nagy méret különbségekkel is jól használható?

Igen. Amikor a kisebb méret aktuális akkor a bokarésznél található gumi jól fogja a cipőt, az extra anyag pedig hátul, a sarok mögött mutatkozik, ami a járásban nem zavaró egyáltalán. A nagyobb méret esetében pedig enged és tágul annyit az anyag, hogy az kellemes és kényelmes viselet maradjon mindaddig ameddig át nem lépünk a következő méretbe. 
 

A legkisebbeknek is ajánlott a cipő?

Természetesen, hiszen az első lépések folyamán segítségére válik a picinek a csúszásgátlóság. Nem fordul el a lábán, mint a zokni, és talán lehúzni sem fogja úgy magáról. Bővebben olvashatsz a témában egy korábbi cikkünkben.
 

Pufibb lábra is alkalmazkodik az anyag?

Igen. Egy dologra azonban figyelnünk kell a legkisebbek esetében! Az INFANT méretű kiscipők esetében a méretválasztás mellett azt is figyelembe kell vennünk, hogy nekik még húsosabb a lábfejük, magas a rüsztjük, hiszen még nagy eséllyel nem járnak olyan rég óta, hogy az kilapuljon, elterüljön. Az INFANT cipők bokarészénél található gumi nyugalmi állapotban kb. 3,5 cm átmérősek. Ez azt jelenti, hogy kényelmesen kb. 5 cm-re tágulnak ki, így még nem szoríthatja a pici lábát. Idővel és hordással természetesen engedni fog ez az anyag is, és kb. 6 cm lesz az a maximális átmérő amivel még kényelmesen a helyén marad a cipő.
 

Hogyan működik a panasztevés?

Az alábbi linken éred el a panaszkezelési szabályzatunkat.
Az oldal tetejére